Ceva-beruházás Budapesten

A francia Ceva-cégcsoport fejlesztési elképzeléseinek részeként kétmilliárdos beruházás valósult meg a fővárosban.

WL
2014. 11. 27. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigó Róbert hozzátette: a beruházás eredményeként a Ceva-Phylaxia Zrt. gyártókapacitása mintegy 40 százalékkal növekszik, és mintegy 15-20 ember számára teremt új munkahelyet a jövő év tavaszától. A társaságnál most 450-en dolgoznak. A Ceva-csoport az elképzelések szerint további fejlesztéseket is tervez az országban.

Emlékeztetett: a Ceva-csoport 1991 óta van jelen Magyarországon. A Ceva a világ tíz legjelentősebb vállalatcsoportja között van, amelynek egyik – a baromfivakcina-gyártásban meghatározó – üzeme Magyarországon működik.

Zsigó Róbert arról is beszélt, hogy a cégcsoport tevékenységének köszönhetően az állatorvosi vakcinagyártás Magyarországon mára sikerágazat lett. Ennek a sikernek a gyökerei mintegy száz évre nyúlnak vissza, amikor Köves János megalapította a Phylaxia Oltóanyagtermelő Rt.-t. Így az ország méltán lehet büszke a magyar állatorvosok teljesítményére, akik munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar családok asztalára egészséges és biztonságos élelmiszer kerüljön.

Kozák Péter, a Ceva-csoport magyarországi vezetője elmondta: az elmúlt két évtizedben egy belföldi érdekeltségű vállalatból a Ceva Magyarországon egy 450 embert foglalkoztató nemzetközi céggé nőtte ki magát. A magyar vállalat sikereit leginkább a baromfivakcináknak köszönheti. Ezzel az oltóanyaggal a Ceva-Phylaxia Zrt. látja el az ország baromfitenyésztőinek jelentős részét, de jut belőle a világ számos országába is. Budapest az egyik stratégiai központja lett a Ceva-csoportnak. A magyar fővárosban azonban nemcsak gyártási tevékenység folyik, hanem színvonalas kutató-fejlesztő munka is 120 ember részvételével – közölte.

Máté László, a Ceva közép- és kelet-európai, valamint törökországi zónaigazgatója az MTI-nek elmondta: a Ceva-Phylaxia Zrt. árbevétele a múlt évben valamivel meghaladta a 13 milliárd forintot. Ebből a belföldi értékesítés árbevétele 3 milliárd forint volt, a kivitelé pedig több mint 10 milliárd forintot tett ki. A magyar cég árbevétele 2013-ban összességében mintegy 10 százalékkal haladta meg az előző évit. A Ceva-Phylaxia Zrt.-nél az árbevétel további növekedésével kalkulálnak az idén, ami a várakozások szerint mintegy 14,5 milliárd forint lesz.

A zónaigazgató tájékoztatott arról is, hogy a Ceva az elmúlt hét évben 13 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A mostani 2 milliárd forintos beruházás is része ennek – jegyezte meg. A következő öt évben a csoport részéről további 12 milliárd forint befektetésre lehet számítani Magyarországon a tervek szerint – mondta Máté László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.