Egyre optimistábbak a görögök

A görög kormány beterjesztette költségvetési tervét a parlamentnek, amelyben a gazdaság nagy ütemű növekedésére és minimális államháztartási hiányra számít.

LR
2014. 11. 22. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezet szerint jövőre a hazai össztermék (GDP) 2,9 százalékkal nő az idei 0,6 százalékos bővülés után, amivel az ország lezár egy hat éven át tartó recessziós időszakot. Az adósságszolgálat nélküli, úgynevezett elsődleges költségvetési többlet a GDP 3 százaléka (3,3 milliárd euró) lesz jövőre a tervezet szerint, az idei 1,8 százalékos plusz után. 2015-ben az GDP-arányos államháztartási hiány 0,2 százalékra (338 millió euró) zsugorodik, ami azt jelentené, hogy négy évtized után először lenne gyakorlatilag kiegyensúlyozott államháztartása Görögországnak. A GDP-arányos hiány idén 1,3 százalékra mérséklődik a tavalyi 1,6-ről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.