Extra minőségű húskészítményeket kóstolhatunk

Kiváló minőségű sertéshúsok és mangalicatermékek kóstolását középpontba állító program indult éttermek és szállodák bevonásával.

BLM
2014. 11. 20. 21:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: szeretnék elérni, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon kiváló minőségű magyar sertéshúsból készített ételeket vendégeinek.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte, hogy az agrárpolitikában hangsúlyváltás történt a kis- és középvállalkozások, valamint a fogyasztók javára, a tárca támogatja a minőségi magyar élelmiszerek előállítását. Feldman Zsolt kitért arra, hogy a magyar szakértelem képes a kiváló minőségű, piacképes élelmiszerek előállítására, a sertéságazatban pedig program indult a prémiumtermékek termelésére. Fontosnak nevezte a helyettes államtitkár a hazai húsipar és a vendéglátók közötti kapcsolat kialakítását, mert szerinte hozzáadott értéket jelent a gasztronómiában a jó minőségű alapanyagok használata.

Horváth István, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt programokért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta, hogy a sertéságazat stratégiai kérdés. Megismételte, hogy húsz évvel ezelőtt tízmillió sertést tenyésztettek az országban, 2012-re ez a szám hárommillió alá csökkent, a következő időszakban hat-hétmillió sertés tartására szeretnék felfuttatni az ágazatot.

A miniszteri biztos úgy véli, a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyrendszer működtetése elősegíti, hogy az ágazat megfelelő minőségű terméket állítson elő. A 2014–20-as uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyek az élelmiszer-feldolgozóipart, a minőségi élelmiszerek előállítását támogatják – tette hozzá.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hangsúlyozta, hogy az általuk működtetett Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy szigorú feltételek mentén biztosítja a kiváló minőséget az ellenőrzött termékpályán.

Kérdésre válaszolva Orsolyák Zoltán elmondta, hogy ötven szálloda és vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát a 15 millió forintból megvalósuló programban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.