Extra minőségű húskészítményeket kóstolhatunk

Kiváló minőségű sertéshúsok és mangalicatermékek kóstolását középpontba állító program indult éttermek és szállodák bevonásával.

BLM
2014. 11. 20. 21:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: szeretnék elérni, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon kiváló minőségű magyar sertéshúsból készített ételeket vendégeinek.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte, hogy az agrárpolitikában hangsúlyváltás történt a kis- és középvállalkozások, valamint a fogyasztók javára, a tárca támogatja a minőségi magyar élelmiszerek előállítását. Feldman Zsolt kitért arra, hogy a magyar szakértelem képes a kiváló minőségű, piacképes élelmiszerek előállítására, a sertéságazatban pedig program indult a prémiumtermékek termelésére. Fontosnak nevezte a helyettes államtitkár a hazai húsipar és a vendéglátók közötti kapcsolat kialakítását, mert szerinte hozzáadott értéket jelent a gasztronómiában a jó minőségű alapanyagok használata.

Horváth István, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt programokért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta, hogy a sertéságazat stratégiai kérdés. Megismételte, hogy húsz évvel ezelőtt tízmillió sertést tenyésztettek az országban, 2012-re ez a szám hárommillió alá csökkent, a következő időszakban hat-hétmillió sertés tartására szeretnék felfuttatni az ágazatot.

A miniszteri biztos úgy véli, a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyrendszer működtetése elősegíti, hogy az ágazat megfelelő minőségű terméket állítson elő. A 2014–20-as uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyek az élelmiszer-feldolgozóipart, a minőségi élelmiszerek előállítását támogatják – tette hozzá.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hangsúlyozta, hogy az általuk működtetett Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy szigorú feltételek mentén biztosítja a kiváló minőséget az ellenőrzött termékpályán.

Kérdésre válaszolva Orsolyák Zoltán elmondta, hogy ötven szálloda és vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát a 15 millió forintból megvalósuló programban.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.