Kínában az infrastruktúra fejlesztése lehet a csodafegyver

Több mint 100 milliárd dollárt költ infrastruktúrafejlesztésre Kína, kellenek a jobb GDP-számok.

WL
2014. 11. 08. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházások összértéke 693,3 milliárd kínai jüan, azaz 113,24 milliárd dollár. Kínai hírforrások szerint a beruházási projektekben 16 vasútvonal és öt reptér építése szerepel, a cél a belföldi befektetési ráta növelése és a gazdasági növekedés élénkítése.

2014 harmadik negyedévében 7,3 százalékra lassult a bruttó hazai termék (GDP) növekedésének üteme, mert csökkent az ingatlanpiaci forgalom. A gazdasági növekedés utoljára 2009-ben volt ilyen lassú.

A kínai részvénypiacokon már hetek óta megy a találgatás, hogy a gazdaságélénkítés milyen módját választja a központi kormány, hogy elérjék az évi 7,5 százalékos GDP-növekedés célszámát.

2014 második negyedévében 7,5 százalékos, az első negyedévben 7,4 százalékos növekedés volt, ezért a negyedik negyedévben legalább 7,8 százalékos növekedés kell az éves célszám eléréséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.