Kosztka Ernő elmondta, cége kerttervezés és építőipari tevékenység mellett 15 hektáron termel gyümölcsöt. A 30 millió forintos lekvárfőző üzem megépítésére Leader-pályázaton nyertek 20 millió forintos támogatást. Az előkészített alapanyagot 300 literes vákuumüstben, 50 fokon főzik ki és hőkezelik. A gyártmányok egyike sem tartalmaz tartósítószert.
A zárt és alacsony hőfokú rendszer révén sikerült elérni, hogy a lekvárok megőrzik magas vitamintartalmukat és eredeti ízüket. Terveik szerint egy évben öt hónapig tudják működtetni a lekvárfőző üzemet, ezalatt félmillió üvegnél több készterméket tudnak előállítani.
Készítményeik a tudatos táplálkozás igényeit kiszolgáló üzletekben találhatók meg, illetve gyártanak nagy kiszerelésű lekvárokat cukrászdák, pékségek részére, valamint Angliába és Németországba exportálnak kisebb mennyiséget.
A Barack-Virág Kft.-ben jelenleg 15-en dolgoznak, éves árbevételük 100 millió forint alatt van. Terveik szerint a lekvárfőző üzem beindításával az árbevétel 30 százalékkal növekedhet, és ezzel nyereségessé válhat a cég gyümölcstermesztő részlege.