Másodfokon is pert vesztett az ÉRB Bank Zrt.

A bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely így jogerőre emelkedik.

TK
2014. 11. 13. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélőtábla arra kötelezte a pénzintézetet, hogy 15 napon belül fizessen meg 150 ezer forint plusz áfa másodfokú ügyvédi munkadíjat az alperes magyar állam jogi képviselőjének.

Az indoklás szerint a másodfokú bíróság a fellebbezés elbírálása során osztotta az elsőfokon eljáró Fővárosi Törvényszék álláspontját, hogy nem megalapozott az ÉRB Bank tárgyalás felfüggesztése iránti kérelme, amelyben kérte, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Unió Bíróságához.

Határozatában az ítélőtábla kifejtette: a törvényszék helytálló jogi következtetéssel állapította meg, hogy a perben vizsgált szerződéses kikötések nem tekinthetők tisztességesnek. A törvényben felsorolt feltételek közül különösen a szerződéses kikötések átláthatóságát, egyértelmű és világos megfogalmazásnak való megfelelést kellett vizsgálni, további feltételek vizsgálata a fellebbezésben nem szükséges – szögezte le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.