Minden háztartásban lesz szélessávú internet Nyíregyházán

A jövő év végéig Nyíregyházán minden háztartásba eljuttatja a nagy sebességű, széles sávú internetet a Magyar Telekom.

MNO
2014. 11. 12. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez lesz az első olyan város, ahol a Magyar Telekom megvalósítja a digitális Magyarország vízióját - jelentette be Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója egy szakmai konferencián szerdán Budapesten.
Hozzátette, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyet 2015 végéig intelligens várossá teszik.

A Magyar Telekom mindezt több százmillió forintos beruházással segíti elő.

Christopher Mattheisen a T-Systems által Symposium címmel rendezett eseményen elmondta, hogy a kormánnyal az idén tavasszal kötött partnerségi megállapodásban megfogalmazott Digitális Magyarország megvalósítása érdekében 2018-ig további hasonló fejlesztéseket tervez, felhasználva a nyíregyházi program tapasztalatait.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a digitális Magyarország megvalósításához szükség van valamennyi érintett szereplő – az állam és a távközlési, infokommunikációs szervezetek, továbbá az önkormányzati, egyéb vállalati és a civil szféra – összefogására. A fejlesztések pillérei a mindenkinek elérhető digitális elektronikus szolgáltatások, a működésükhöz szükséges digitális infrastruktúra, valamint a használatukhoz elengedhetetlen digitális kompetenciák fejlesztése.

A Magyar Telekom kapcsolódó közleménye szerint a fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy Nyíregyháza digitális várossá váljon és a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még magasabb minőségű városi szolgáltatások váljanak elérhetővé, valamint még biztonságosabb, a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki. A digitalizálással versenyképes, a magas hozzáadott értéket termelő cégeket fogadni tudó városi közeg is kialakítható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.