Öt év, kétezer milliárd dollár, több millió új munkahely

Gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő programot fogad el a G20.

TK
2014. 11. 15. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tony Abbott, a csúcstalálkozó házigazdája, ausztrál miniszterelnök a találkozó megnyitóján a gazdaságélénkítő terv összeállítását nevezte meg az összejövetel fő céljának. A találkozón minden tag ismerteti saját intézkedési tervét. „Üzenetünk a világnak ez: képesek vagyunk jobbá tenni a világot, több és jobb munkahelyet teremteni és fokozni a növekedést” – mondta.

A G20-ak „Brisbane Action Plan” gazdaságösztönző programját a csúcstalálkozó vasárnapi zárónyilatkozatában részletezik országonkénti bontásban.

Joe Hockey ausztrál kincstárnok szombaton bejelentette, hogy a G20 csoport pénzügyminiszterei már készen állnak az intézkedések tervezetével. „Kemény munkával és erős elhatározással összeállítottuk a G20-csúcstalálkozó mintegy kétezer milliárd dollár értéktöbblet teremtésére és több millió munkahely létrehozására kitűzött célját megvalósító intézkedéscsomagot” – fogalmazott. Elmondta, hogy a csomag mintegy ezer, az infrastrukturális beruházások növelését, a nemzetközi kereskedelmi forgalom és verseny fokozását, a bürokratikus akadályok leépítésére és a foglalkoztatás élénkítését szolgáló konkrét intézkedést foglal magában.

A globális GDP mintegy 85 százalékát előállító csoport tagjai: Argentína, Ausztrália, Brazília, Nagy-Britannia, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Indonézia, Olaszország, Japán, Mexikó, Oroszország, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Törökország, az Egyesült Államok, valamint az Európai Unió.

A globális GDP az idén mintegy 77 ezer milliárd dollárra tehető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.