Szerdán elkezdődik, 61 milliárd forint a tét

Óráról órára válnak elérhetővé a pályázatok a nap folyamán, így a fiatalokat vagy a vállalkozásokat segítő kiírások is.

MNO
2014. 11. 12. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációjáért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek szerdán elmondta: 10 órától lehet benyújtani a pályázatokat az ifjúsági garancia programot, 12 órától pedig a rugalmas foglalkoztatást támogató kiírásra, ez utóbbinak a keretösszege 1 milliárd forint. Az ifjúsági garancia keretében a 25 évnél fiatalabb, szakképesítéssel nem rendelkezők elhelyezkedését segítő pályázat keretösszege 36 milliárd forint.

Szintén szerdán délben nyílik meg az 1,1 milliárd forintos keretösszegű, a fiatalok vállalkozóvá válását segítő kiírás. Délután kettőkor pedig az 1,5 milliárd forint keretösszegű, a kis- és középvállalkozói szektor exportpiacokon való megjelenését segítő pályázat, és délután 4 órakor a technológiabővítést támogató pályázat, amelynek 8,5 milliárd forint a kerete.

Csepreghy Nándor hangsúlyozta: a pályázati rendszernél újdonság, hogy a regisztrált felhasználók különböző forrásigényét előre, már a pályázat megnyitása előtt regisztrálni tudják. Ez a most megnyíló pályázatok esetén is érvényes.

Elmondta, az előzetes igények alapján a legnépszerűbb a mikro-, kis- és középvállalkozások termelői kapacitásának bővítését segítő pályázat, amelynek 8,5 milliárd forintos keretösszegére a legfrissebb adatok szerint több mint 2100 igény érkezett, 18,5 milliárd forint értékben. A több mint kétszeres túljelentkezésre tekintettel a Miniszterelnökség már szerdán egyeztetéseket kezd a Nemzetgazdasági Minisztériummal egy esetleges keretemelésről – mondta Csepreghy Nándor.

A helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy a pályázatok megnyitása előtt minden pályázónak 30 nap áll rendelkezésére, hogy megnézze a kiírásokat, felmérje, hogy azok mennyire illeszkednek fejlesztési elképzeléseihez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.