Több légitársaság is szemez a debreceni repülőtérrel

Több légitársaság érdeklődik a debreceni repülőtér iránt, s várhatóan jövőre új menetrend szerinti járat indulhat a városból – közölte a település polgármestere szerdán a repülőtéren, amikor a Wizz Air légitársaság 250 ezredik utasát köszöntötte.

MNO
2014. 11. 12. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp László (Fidesz–KDNP) nem nevezte meg, hogy milyen légitársaságokkal tárgyalnak, de az MTI érdeklődésére annyit elmondott: várhatóan németországi városba indítanak jövőre új járatot Debrecenből. Az elmúlt három évben megháromszorozódott a légikikötő utasforgalma, miután a Wizz Air légitársaság elindította a Debrecen–London-, majd a Debrecen–Eindhoven-járatokat – mondta a polgármester megemlítve, hogy London Luton repülőterére az év nagy részében naponta, a holland városba pedig heti két alkalommal közlekednek a repülők Debrecenből.

A Wizz Air az elmúlt években Milánóba és Dortmundba is közlekedtetett járatokat Debrecenből, ezeket azonban megszüntette.

Papp László elmondta azt is, hogy a repülőtér utasforgalma év végére eléri a 150 ezret, jövőre pedig 170 ezres utasszámot terveznek. Utóbbi kapcsán megjegyezte: a tárgyalások jelenleg is folynak, s már közel állnak a megállapodásokhoz, ami garantálja majd az utaslétszám bővülését.

A polgármester szerint a másik fejlesztési irány a nemzetközi áruforgalomba való bekapcsolása a légikikötőnek. Megemlítette, hogy már elkészült a repülőtéren a vasúti átrakó, a raktárcsarnokok, s jövő év elején indul az első kamionszállító irányvonat, amely Bécsen át három nagy európai kikötőbe szállítja majd a rakományokat.

Sápi Tamás, a debreceni repülőtér igazgatója az MTI érdeklődésére hozzátette: jövőre jelentősen növelni kívánják a charterforgalmat. Az idén Törökországba, Bulgáriába és Görögország két szigetére több mint tízezer utast vittek chartergépekkel a nyári időszakban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.