Tovább fejleszt hazánkban a Spar

Biotermékek gyártását kezdte meg a Spar bicskei húsüzeme.

LM
2014. 11. 07. 21:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen részt vett Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki hangsúlyozta, hogy a „magyarok egy kicsit a magukénak is érzik a Spart, mert kínálatuk szervesen illeszkedik a magyar fogyasztói szokásokhoz”. Jelezte, hogy a cég több ezer embert foglalkoztat boltjaiban, üzemében, és beszállítói hálózatával további több ezer gazdálkodónak ad biztos megélhetést.

 

Erwin Schmuck, a Spar Magyarország Kft. ügyvezetője szerint a húsüzem 2004. évi elindításával a Spar más utat választott, mint vetélytársai, ami akkor bátor döntés volt. Hozzátette: jövőre tovább bővítik az üzemet és egy oktatási és kutatóközpontot is létesítenek. Reményei szerint a fejlesztést követően exportálni is tudnak majd a húsüzem termékei közül.

Fritz Poppmeier, a Spar igazgatósági tagja kiemelte: „a Spar egy nemzetközi márka, de nem multi”, a cég egy osztrák családi vállalkozás, amely Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban, Olaszországban és Magyarországon rendelkezik üzletekkel.

 

Elmondta, hogy hat húsüzemet működtetnek, de a magyarországi a legnagyobb. Mint mondta, 400 magyarországi üzletükben mintegy 13 ezer munkatársuk dolgozik, vagyis az ország egyik legnagyobb beruházói és munkáltatói lettek az elmúlt időszakban.

Horváth Ferenc, a húsüzem vezetője elmondta, hogy ma már partnerük az összes nagy magyarországi vágóhíd, és keresik az újabb beszállítókat. Bejelentette, hogy mostantól Naturpur márkanév alatt kilencféle, tálcás friss biosertéshús kapható üzleteikben.

Reményei szerint hamarosan elérhetik, hogy száz százalékban magyar alapanyagból dolgozhassanak. Jelenleg a teljes feldolgozott húsmennyiség 80 százaléka magyarországi, ezt főként osztrák beszállítással egészítik ki.

 

A Spar a magyarországi élelmiszer-kereskedelmi láncok között elsőként, és azóta is egyedüliként működtet saját húsüzemet bicskei központjában. A 2004-ben megnyitott húsüzem az ország egyik legmodernebb technológiával működő húsfeldolgozó gyára, és megnyitása óta több lépcsőben bővült. Tavaly az üzem területe 1,5 milliárd forintos beruházás keretében mintegy 1600 négyzetméterrel nőtt, ezzel 35 munkahelyet is teremtett.

Tavaly a 7900 négyzetméteres üzemben 2000 szarvasmarhát és 468 ezer darab félsertést dolgoztak fel, 7000 tonna sajátmárkás húskészítményt gyártottak, és 8 millió tálca húst csomagoltak saját üzleteik számára.

Legújabb termékük a tálcás friss biosertéshús, amely több mint 60 nagyobb Spar üzletben kapható, de ezek köre folyamatosan bővül. A gazdáktól közvetlenül beszerzett biohús 100 százalékban magyar tenyésztésből származik, amelyet magyar szakmai szervezetek tanúsítanak (Biokontroll Magyarország, Hungária Ökogarancia).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.