Újra büntetett az MNB

3,5 millió forintot fizethet a Business Telecom Nyrt.

MNO
2014. 11. 20. 22:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid időn belül ez a második felügyeleti bírság, amelyet a Budapesti Értéktőzsde prémiumkategóriájában jegyzett távközlési szolgáltató társaság kapott. A Magyar Nemzeti Bank 2014 szeptember végén már figyelmeztette a BTelt a tájékoztatással kapcsolatos jogszabályi rendelkezések betartására, illetve a feltárt jogszabálysértések miatt 2,5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki rá.

A jegybank a most közzétett határozatában felszólította a társaságot, hogy haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tegyen közzé rendkívüli tájékoztatást a saját kibocsátású értékpapírjára vonatkozó vételi vagy eladási opcióról, illetve megbízásról és ezek teljesüléséről. Szintén legkésőbb egy munkanapon belül a BTelnek tájékoztatnia kell az ellene megindított peres eljárásról.

Az MNB hangsúlyozza, hogy a kibocsátónak a rendkívüli tájékoztatások keretében minden olyan szabályozott információt közzé kell tennie, amely az érintett értékpapírok értékét vagy hozamát, illetve a BTel megítélését közvetlenül vagy közvetve érinti.

A Magyar Nemzeti Bank legutóbb november 13-án szólította fel a BTelt rendkívüli közzétételre azzal kapcsolatban, hogy a társaság szolgáltatása országosan 22 órán szünetelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.