Újra téma a vasárnapi nyitva tartás

Az eddigi ötről évi 12-re növelné a francia kormány azon vasárnapok számát, amelyeken engedélyezik az üzletek nyitva tartását.

LR
2014. 11. 19. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint decemberben terjesztik elő az erről szóló törvényjavaslatot. Ismert, a téma Magyarországon is nagy port vert föl. Az elképzelés szerint a gyakoribb vasárnapi nyitva tartás hozzájárulhat a gyengélkedő francia gazdaság fellendítéséhez. Az idegenforgalmi szempontból legforgalmasabb helyeken működő kiskereskedelmi üzletek már régóta szorgalmazzák, hogy a kormányzat tegye lehetővé a hétnapos munkahetet. A vasárnapi munka ugyanakkor tabutéma a franciák többsége és a szakszervezetek számára. A nagy üzletláncok támogatják az Emmanuel Macron vezette gazdasági minisztérium elképzelését. Azzal érvelnek, hogy munkahelyeket teremtene a vasárnapi nyitva tartás, és így jobban föl tudnák venni a versenyt az online boltokkal. A kis üzletek tulajdonosai ugyanakkor ellenzik a hétnapos munkahetet, attól félnek, hogy romlik a versenyhelyzetük a nagy láncokkal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.