62 millió forintot adott civileknek az MNB

A Civil Háló pályázat nyertesei, 15 szervezet részesedhet a pénzből.

VZ
2014. 12. 17. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank a pénzügyi kultúra és ismeretek terjesztését, valamint a fogyasztói tudatosság erősítését célzó pályázat keretében húsz civil szervezet részére a teljes keretösszeget, összesen 77,5 millió forintot ítélt meg. Az elnyert összeg szervezetenként 1 millió és 7,5 millió forint közé esik.

Az MNB tájékoztatott arról, hogy a pályázó civil szervezetek közül 2014. október 31-ig 17 szervezettel kötötte meg a támogatási szerződést, egy szerződés aláírása folyamatban van. 2014. november közepéig 15 szervezet részére összesen 62 668 080 forint összegű támogatást folyósítottak, két további szervezet támogatását december közepéig utalják át.

A jegybank korábbi közlése szerint a júliusban indított pályázatra saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező nonprofit társaságok jelentkezhettek, amelyek az elmúlt 3-5 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedtek. A felhívásra 27 szervezettől 43 pályázat érkezett 260 millió forint támogatási igénnyel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.