A BlackBerry továbbra sem tért észhez

Veszteséges negyedévet zárt a BlackBerry, de a veszteség jóval kisebb volt az egy évvel korábbinál.

LR
2014. 12. 19. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai telekommunikációs cégnek 148 millió dolláros, részvényarányosan 28 cent vesztesége volt a november 29-én záródott pénzügyi harmadik negyedévben, ami lényegesen kisebb az egy évvel korábbi 4,4 milliárd dollár adózás utáni veszteséghez képest. A cég bevétele a tavalyi harmadik negyedévi 1,19 milliárd dollárról 793 millió dollárra csökkent. Az elemzők nagyobb, 927,8 millió dolláros bevételre számítottak.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1 cent lett, a szakértői várakozások átlagában 5 cent veszteség szerepelt. A BlackBerry azt közölte, hogy negyedéves bevételének 46 százaléka hardvereladásból, másik 46 százaléka szolgáltatások értékesítéséből, a fennmaradó 8 százalék egyebek között szoftvereladásokból származott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.