A Gazprom kivásárolta partnereit a Déli Áramlat projektben

Az orosz elnök korábban Törökországot nevezte meg partnerként egy alternatív gázvezeték építéséhez.

MNO
2014. 12. 29. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A South Stream Transport holdingvállalatban 20 százalékos részesedése volt az olasz ENI vállalatnak, 15 százalékos tulajdonjoga a német BASF vállalathoz tartozó Wintershallnak és 15 százaléka a francia EDF-nek. A fennmaradó 50 százalékos tulajdonrész eddig is a Gazpromé volt. A BASF és az EDF is megerősítette, hogy átadják részesedésüket a Gazpromnak, de nem hozták nyilvánosságra a tranzakció pontos összegét. Mindkét vállalat szerint a vételár fedezi eddigi költségeiket, kárpótolja őket befektetéseikért.

Vlagyimir Putyin orosz elnök december elején Törökországban jelentette be, hogy Oroszország a jelenlegi körülmények között, az Európai Unió ellenkezése miatt nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat tervének megvalósítását. Ugyanennek a látogatásnak a keretében az orosz elnök Törökországot nevezte meg partnerként egy alternatív gázvezeték építéséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.