A Wizz Air poggyászvizsgálata a hírek szerint már nem olyan kemény

Eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászok is felkerülhetnek a fedélzetre.

MA
2014. 12. 23. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek értelmében felengedik a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így a poggyászellenőrző személyzetnek kevesebb kérdéses esetben kell a repülőtéren eljárnia. Az első hét tapasztalatai alapján a Wizz Air és az MGH elégedett, mivel zökkenőmentesebbé vált a folyamat.

Jelezték, hogy a Wizz Air felülvizsgálja a poggyászszabályzat online és repülőtéri kommunikációját is.

November végén a Fapadosinfo blog számolt be arról, hogy a poggyászellenőrzésre több utaspanasz is érkezett, ezek elsősorban a kisméretű (ingyen a fedélzetre vihető) és a nagyobb méretű (fizetős) kézipoggyász ellenőrzésével voltak kapcsolatosak. A panaszok szerint a földi kiszolgáló munkatársai azok után a poggyászok után is díjat számoltak fel, amelyek minimálisan haladták csak meg az ingyenesen feladható poggyász méretét, és több utas a dolgozók udvariatlan viselkedésére is panaszkodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.