Bővült a Bige Holding-csoport

A négymilliárd forintos fejlesztéssel immár a cég rendelkezik a magyar agrárium legnagyobb kamionflottájával.

HZS
2014. 12. 09. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bige Holding tájékoztatása szerint a társaság kamionjai a gazdák és agrárgazdaságok gyors műtrágyaellátását szolgálják, valamint biztosítják a cégcsoport terménykereskedelmi üzletága számára a folyamatos szállítmányozást.

A vállalatcsoport, amely az ország piacvezető műtrágyaellátója, a hatékonyabb belföldi műtrágyaellátás és a nemrégiben létrehozott új üzletágak kiszolgálására 114 kamionból álló járművel bővítette flottáját. A mintegy négymilliárd forintos beruházás során megvásárolt nyerges vontatók és a hozzájuk tartozó pótkocsik az agrárium területén érdekelt cég egyedülálló méretű gépjárműparkját gazdagítják. A tervek szerint a későbbiekben a most megvásárolt kamionok a külpiacok kiszolgálásában is szerepet kaphatnak.

A cég négy termelőüzemet működtet: kénsavat, műtrágyát, kriolitot állítanak elő bennük. A kénsavüzem az ország egyetlen kénsavgyáraként folyékonykén-bázison dolgozik. A termelt kénsavat és óleumot legnagyobb mennyiségben a szervetlen vegyipar, a fémfeldolgozó ipar és az élelmiszeripar területén használják.J elentősek még a gyógyszeripar és az intermedier gyártók vásárlásai. A cég műtrágyagyára 2004-től üzemel, ebben az iparágban azóta a vállalat piacvezető termelő lett, és Európában is top tízesnek számít. A kriolitot gyártó üzemben készült termékeket az alumíniumkohászatban, a vaskohászatban, a csiszolóanyag-, a kerámia- és az üvegiparban, a forrasztó- és hegesztőanyag-gyártásban, továbbá a rovarölőszer-gyártásban használják fel.

 



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.