Ezer új munkahelyet teremt a gumigyár

Az ütemterv szerint halad az Apollo Tyres Gyöngyöshalászra tervezett gumiabroncsgyárának előkészítése.

2014. 12. 09. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány beruházási célterületté nyilvánította a befektető által választott területet, kiemelten fontosnak ítélte mind a beruházáshoz szükséges ipari övezet kialakításával, mind magával a beruházással kapcsolatos ügyeket.

A lap keddi számában közli, lezárult a környezetvédelmi hatásvizsgálat, folyamatban vannak az engedélyeztetési eljárások, az építési telek biztosításával kapcsolatos adminisztratív ügyek. Folyamatos a beruházó és a tervező cég között a konzultáció az építészeti tervezésről – közölte a lappal a HIPA.

Az újság emlékeztet, az Apollo Magyarország beruházási projektje a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt Gyöngyöshalászon, és az első kész abroncs 2017 elején kerülhet le a gyártósorról. Amikor teljes kapacitással működik a gyár, naponta 16 ezer személy- és háromezer haszongépjármű-abroncs készül az üzemben. A cég a Volkswagen, a Suzuki és a Tata jelentős beszállítója, s a beruházás jelentősen hozzájárul majd a magyarországi exporthoz, hiszen a termékek általában külföldi piacokra kerülnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.