Folyamatosan bővül a mezőgazdaság teljesítménye

A beruházások növekedésének köszönhetően javult az ágazat műszaki színvonala is.

mr
2014. 12. 04. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca kiemelte: az ágazatban a harmadik negyedévben már 10,8 százalékkal nőtt a hozzáadott érték. Így a mezőgazdaság 0,6 százalékponttal járult hozzá a 3,2 százalékos GDP-növekedéshez. Ennek hátterében elsősorban a kedvezően alakuló szántóföldi növénytermesztés – különösen a kukoricáé és a napraforgóé –, az alma és a meggy terméseredménye, valamint az állattenyésztés növekvő kibocsátása áll.

A mezőgazdasági beruházások élénkülése idén tovább folytatódik: az első háromnegyed évben a gazdálkodók 232 milliárd forintot költöttek fejlesztésre. Ez változatlan áron 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának szintjét, és a nemzetgazdaság beruházásainak 6,9 százalékát adta. A beruházások növekedésének köszönhetően összességében javult az ágazat műszaki, technológiai színvonala és nőtt a hatékonysága.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.