Gigakártalanítási hetek jönnek az OBA-tól

Most kezdi a Tisza Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap, gyorsan haladnak.

MNO
2014. 12. 11. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő, 30 millió 705 ezer forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.

Az OBA közölte azt is, hogy a Tisza Takarékszövetkezet mellett tart a Széchenyi István Hitelszövetkezet, valamint a Széchenyi Kereskedelmi Bank ügyfeleinek kártalanítása is. A három ügyben az OBA fizetési kötelezettsége mintegy 31,5 milliárd forint. Hozzátették, hogy az OBA rendelkezik a gyors kifizetésekhez szükséges forrásokkal.

Hatályossá vált a jegybank határozata, amellyel visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, ezzel megnyílt az út a betétesek kártalanítása előtt, ezt közölte a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön. Az MTI kérdésére az OBA megerősítette, hogy az önkormányzatok nem tartoznak a biztosított betétesek körébe, így azok nem kapnak kártérítést a betétbiztosítási alaptól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.