Hazánkban növekedett legjobban az építőipari termelés

Magyarország az építőipart tekintve az unióban havi és éves szinten is éllovas.

MA
2014. 12. 18. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még nem végleges adatok szerint októberben havi alapon 0,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés az Európai Unióban, miután szeptemberben 0,3 százalékkal csökkent – áll az EU statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki közleményében.

A 18 tagállamból álló eurózónában októberben 1,3 százalékos növekedést jegyeztek fel a szeptemberi 1 százalékos esést követően.

A tagállamok közül a legnagyobb, 4 százalékos havi növekedést Magyarországon mérték, majd Hollandia következett 2,2 százalékos bővüléssel.

Az építőipari termelés Romániában csökkent a legjelentősebben: havi szinten 6,1 százalékkal, valamint Nagy-Britanniában 2,2 százalékkal.

Éves alapon számolva októberben az építőipari termelés 1,5 százalékkal nőtt az EU-ban és 1,4 százalékkal az euróövezetben.

Magyarország ebben a tekintetben is éllovas volt, miután az építőipari termelés itt nőtt a legnagyobb mértékben, 15,8 százalékkal, míg a legnagyobb visszaesés Romániában volt, 11,3 százalékkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.