időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Jövő májusra lehet meg a forrás a felújításhoz

MD
2014.12.19. 07:07

A kivitelezővel várhatóan 2015 első félévében köthet szerződést a BKV – írta a Napi Gazdaság.

A főváros szándékai szerint jövő május végéig zárulhat le az az eljárás, amelynek keretében előteremtenék az M3-as metrókocsik felújításához szükséges forrásokat – tájékoztatta a lapot az önkormányzat, közölve azt is: a hitelfelvétel előkészítése megkezdődött, a beszerzés részletei kidolgozás alatt vannak.

A kormány augusztusban döntött arról, hogy támogatja az M3-as metróvonal szerelvényeinek felújítását, melynek finanszírozásához fővárosi hitel felvételét is engedélyezte, november közepén pedig arról, hogy legfeljebb 60 milliárd forint értékben garanciát vállal a hitelhez.

A finanszírozási pályázatot a főváros bonyolítja, a kivitelezőit a BKV. A közlekedési társaság november 22-én jelentette meg az unió pályázati lapjában az M3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítésére vonatkozó közbeszerzési eljárását. A pályázóknak 2014. december 23-ig kell benyújtaniuk jelentkezésüket. A BKV arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy az eljárásban – a jelentkezők számától és a műszaki megoldás egyeztetésének időigényétől függően – 2015 első felében várható szerződéskötés.

A nyertesnek a teljesítésre legfeljebb 39 hónap áll rendelkezésre, de a tárgyalások során a BKV mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt lejjebb szorítsák – közölte a lappal a közlekedési vállalat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.