Két hivatalt szüntet meg az NGM

Megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal.

MNO
2014. 12. 16. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a lépést elsősorban az indokolta, hogy a Munkaügyi Hivatal a korábbi struktúrában nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között. A tájékoztatás szerint az intézményrendszer átalakítása növelni fogja a munkaerő-piaci folyamatok hatékonyságát, mely a munkanélküliség tartósan alacsony szinten tartását is nagyban segíti.

Jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) december 31-ével, megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át – közölte a tárca kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent a költségvetésben. A NGM háttérintézményeként működő NTH fő feladatköre az Európai Partnerségi Megállapodást előkészítő programok kidolgozása volt, ami annak befejeztével és a megállapodás megkötésével megszűnt – írja a tárca a közleményben.

A 2011-ben létrehozott hivatal általános feladata egyebek mellett a gazdaságpolitikát megalapozó előrejelzések, elemzések elkészítése, tervezésben való részvétel, szakmai módszertanok kidolgozása volt – olvasható a tájékoztatásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.