időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Két hivatalt szüntet meg az NGM

MNO
2014.12.16. 12:05

Megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal.

A közlemény szerint a lépést elsősorban az indokolta, hogy a Munkaügyi Hivatal a korábbi struktúrában nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között. A tájékoztatás szerint az intézményrendszer átalakítása növelni fogja a munkaerő-piaci folyamatok hatékonyságát, mely a munkanélküliség tartósan alacsony szinten tartását is nagyban segíti.

Jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) december 31-ével, megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át – közölte a tárca kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent a költségvetésben. A NGM háttérintézményeként működő NTH fő feladatköre az Európai Partnerségi Megállapodást előkészítő programok kidolgozása volt, ami annak befejeztével és a megállapodás megkötésével megszűnt – írja a tárca a közleményben.

A 2011-ben létrehozott hivatal általános feladata egyebek mellett a gazdaságpolitikát megalapozó előrejelzések, elemzések elkészítése, tervezésben való részvétel, szakmai módszertanok kidolgozása volt – olvasható a tájékoztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.