Kétmilliárdot nyer a pécsi dohánygyár

Ennyivel kevesebb rendkívüli egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie 2015-ben a baranyai megyeszékhely fideszes képviselőinek javaslatára.

BLM
2014. 12. 17. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a parlament kedden úgy döntött, rendkívüli egészségügyi hozzájárulás megfizetésére kötelezi 2015-ben a dohányipari vállalkozásokat. A pécsi képviselők Csizi Péter tájékoztatása szerint azért javasolták a kedvezmény biztosítását a BAT számára, mert a társaság idén kilencmilliárdos beruházást hajtott végre Pécsen, s kilátásba helyezte, hogy még több embernek ad munkát a baranyai megyeszékhelyen a jövőben.

Csizi Péter közölte: a pécsi képviselők azt javasolták, hogy azok a dohányipari vállalkozások, amelyek Magyarországon hajtanak végre fejlesztéseket és ezzel növelik a munkahelyek, a foglalkoztatottak számát, azok élvezzenek kedvezményeket az egészségügyi hozzájárulás befizetése során.

A képviselő kiemelte: Pécs fontos partnere a BAT, s a későbbiekben is támogatnia kell az államnak azokat a vállalkozásokat, amelyek új munkahelyeket hoznak létre, bővítik a termelést. Hozzátette: a baranyai megyeszékhelyen a legfontosabb céljuk, hogy jelentősen növeljék a munkahelyek számát, illetve, hogy 2020-ra mindenki dolgozhasson a városban, aki akar.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.