Kétszáz új munkahelyért versenyez a magyar cég

A pályázatok megnyerésével a pályakezdőket könnyebb lenne itthon tartani.

MA
2014. 12. 08. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baja Sándor, a vállalat hazai központjának ügyvezető igazgatója elmondta: az új munkavállalók egy része egy új szolgáltató központ alkalmazottjaként, 70 százaléka pedig a Budapesten létrehozott Randstad Sourceright toborzó központban kapna helyet, amely nagyvállalatok számára keresi a megfelelő szakembereket az Európát, Afrikát és a Közel-Keletet magában foglaló régióban.

Mivel a cégnek erős nyelvtudással rendelkező, magasan képzett, illetve diplomás fiatalokra lesz szüksége, az ügyvezető igazgató abban bízik, hogy a lehetőség hazahozza a külföldön élő tapasztalt munkavállalókat, valamint itthon tartja a pályakezdőket is.

A fejlesztésért folyó versengésben a magyar leányvállalat legnagyobb ellenfelei Prága és Kuala Lumpur: a cseh infrastruktúra és gazdasági környezet előnyösebb, de a magyar cégnek nagyobb a szolgáltató központokkal kapcsolatos tapasztalata, és alacsonyabb bérekkel dolgozik. Ugyanakkor Kuala Lumpur kedvezőbb béreivel és infrastruktúrájával szemben Magyarország a szélesebb körű nyelvtudással és a munkaerő minőségével veheti fel a versenyt – ismertette Baja Sándor.

A Randstad Holding jelenleg több mint negyven országban működő irodáival a világ második legnagyobb személyzeti tanácsadó cége, Magyarországon tíz éve van jelen. A magyar leányvállalat nettó árbevétele tavaly közel hét százalékkal, 1,57 milliárd forintra csökkent az azt megelőző évhez képest, ugyanakkor a 2012-es veszteséges év után 2013-ban 34,5 millió forint adózott eredményt ért el.

A csökkenő árbevétel melletti profitnövekedés annak köszönhető, hogy a magyar képviselet mérsékelte az alacsony profitot hozó munkaerő-kölcsönzést, miközben felgyorsult a munkaerő-közvetítés növekedése. Idén közel ezer munkavállaló közvetítésében működnek közre, ennek hatására két számjegyű árbevétel-növekedést várnak – közölte Baja Sándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.