Kisvállalkozók a plázastop mellett

A kisvállalkozások nagy része támogatja a plázaépítési tilalmat, hiszen jó nekik, ha a szomszédságukban nem nyílik egy nagyobb alapterületű áruház.

2014. 12. 27. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vámos György lapunknak arra reagált, hogy az államfő aggályai nyomán az Országgyűlés meghosszabbította az úgynevezett plázaépítési moratóriumot, így a 400 négyzetméteresnél nagyobb bruttó alapterületű üzletek építéséhez, bővítéséhez ezen túl is be kell szerezni az országos illetékességgel eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetőjének szakhatósági állásfoglalását. Szigorítottak azon a jogszabályon is, hogy már nemcsak az 50, hanem a 15 milliárd forint feletti árbevételű üzletek sem árulhatnak fogyasztási cikkeket, ha két éven keresztül nem termelnek nyereséget. A baloldal korábban azt kifogásolta, a Fidesz közeli cégeknek – a Coop, a CBA és a Reál – kedvez a szabályozás. Ám a nemzetgazdasági tárca államtitkára a vitában jelezte, az értékhatár csökkentésével nem lehet azt állítani, hogy megkülönböztetik a külföldi és a magyar áruházláncokat. Ráadásul két év múlva derül ki, kikre vonatkozik a döntés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.