Legjobban a biztonságra vágyunk

Magyarok számára a munkahelyi stabilitás és a megbízhatóság a legfontosabb.

HZS
2014. 12. 09. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonság 9,59 pontot kapott azon a tízes skálán, amelyben a portál által több mint ötezer megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövő szempontokat értékelte. A munkahellyel szemben támasztott általános elvárások leginkább az ukrán munkavállalók preferenciáihoz hasonlítanak, de a munkahely megbízhatósága egyik környező országban sem fontos annyira, mint Magyarországon.

A válaszadók számára a második legfontosabb szempont, hogy megfelelő elismerést kapjanak a munkáért, míg a vonzó fix fizetés csak harmadik helyet szerezte meg a listán. A felmérés szerint a szomszédos országok többségénél a pozitív visszajelzés első helyre került és szinte mindenhol benne van az első három legfontosabb elvárásban.

A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az első 10 legfontosabb szempont közé. Az osztrák és a cseh megkérdezettek pedig érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a kilencedik legfontosabb tényező volt.

A kutatás a különböző kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok, legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.