Rekordbírságot fizet az Alstom

A vállalat elismerte vétkességét és elfogadta a megvesztegetésért kivetett 772 millió dolláros bírságot.

MA
2014. 12. 23. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium által hétfőn bejelentett bírság a legnagyobb, amit külföldön folytatott megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint az Alstomnál bevett gyakorlatnak számított a megvesztegetés: a cég több tízmillió dolláros nagyságrendben fizetett le döntéshozókat Indonéziában, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Bahama-szigeteken.

Az ügyet tíz ország bűnüldöző szervei hat éves összehangolt munkával göngyölítették fel. A nyomozás során megállapították, hogy a konszern összesen 75 millió dolláros megvesztegetéssel mintegy 4 milliárd dollár értékű megrendelésre tett szert.

Az Alstom és érdekeltségei a vád szerint több mint tíz éven keresztül, legalább 2011-ig folytatták a jogellenes gyakorlatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.