Sok gond volt a poggyászok ellenőrzésével, változtatnak

Több utaspanasz is érkezett a Wizz Airhez.

MA
2014. 12. 01. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diszkont légitársaság hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint felszólították a Malév Ground Handlinget, hogy a jövőben a Wizz Air utasainál ne a Budport végezze az ellenőrzést a ferihegyi repülőtéren.

A Fapadosinfo nevű blog múlt héten azt írta, hogy a poggyászellenőrzésre több utaspanasz is érkezett, ezek elsősorban a kisméretű (az ingyen a fedélzetre vihető) és a nagyobb méretű (fizetős) kézipoggyász ellenőrzésével voltak kapcsolatosak. A panaszok szerint a földi kiszolgáló munkatársai azok után a poggyászok után is díjat számoltak fel, amelyek minimálisan haladták csak meg az ingyenesen feladható poggyász méretét, és több utas a dolgozók udvariatlan viselkedése miatt is panaszkodott.

A Wizz Air közleményében azt írta, hogy az alvállalkozó több esetben nem felelt meg a légitársaság azon elkötelezettségének, hogy „barátságos és gördülékeny utazási élményt biztosítson utasainak”. Továbbá hangsúlyozták: felkérték az összes földi kiszolgáló partnerüket, hogy a poggyászméretek vizsgálatakor az ésszerűség és a méltányos rugalmasság jegyében engedjék fel a kézipoggyászokat a fedélzetre akkor is, ha a fogantyú vagy a kerekek kilógnak a méret vizsgálatára alkalmas keretből.

A Budport az Airportal.hu szaklapnak úgy reagált: a cég csak és kizárólag a Wizz Air által meghatározott eljárásrend szerint és a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzat pontos betartása mellett végezte a tevékenységét. Emellett kiemelték: egyértelmű útmutatást kaptak arra, hogy a mérethatárokat tolerancia nélkül betartsák és az utasokkal is betartassák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.