Százöt százalékkal több orosz jött Magyarországra

A turistaként külföldre utazó orosz állampolgárok száma 2 százalékkal, 14,5 millióra mérséklődött.

TK
2014. 12. 13. 20:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Interfax orosz hírügynökség internetes oldalán megjelent adatok szerint a turistaként külföldre utazó orosz állampolgárok száma 2 százalékkal, 14,5 millióra mérséklődött.

A vizsgált időszakban a legtöbb orosz, mintegy 4 millió, Törökországba utazott, számuk 10 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A második helyen Finnország állt, ahová 3,8 millió orosz utazott be, 10 százalékkal kevesebb a tavalyi első kilenc hónappal összevetve. A harmadik legnagyobb célország Egyiptom volt 2,2 millió orosz beutazással, a negyedik pedig Kína, 1,5 millió beutazással.

A statisztikai hivatal kimutatásai szerint a legnagyobb mértékben a Magyarországra érkező oroszok száma nőtt, a tavalyi első kilenc hónaphoz képest 105 százalékkal, 95,4 ezerre bővült.

Az orosz beutazások Málta esetében csökkentek a legjelentősebben, 19 százalékkal, 23,3 ezerre, de Horvátországba is kevesebben utaztak, tavalyhoz képest 14 százalékkal, 84,8 ezren.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.