Teljesítette feladatát a földforgalmi törvény

Fazekas Sándor szerint a nyugati határszéleken a spekulánsok igyekeznek eladni a földjeiket.

mr
2014. 12. 04. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap csütörtöki számában Fazekas Sándor elmondta: azt is pozitív jelnek tartja, hogy a nyugati határszéleken élénkült a földforgalom, mert a spekulánsok igyekeznek eladni a földjeiket.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a szomszédos országokban a magyar termelők földvásárlását ugyanúgy akadályozzák majd, mint Magyarországon a külföldiekét, a miniszter azzal válaszolt: nincs tudomása arról, hogy magyar gazdák komolyabb földvásárlási szándékkal rendelkeznének Romániában vagy Szerbiában, ahol mintaértékűnek tartják a magyar földforgalmi törvényt.

A földforgalmi törvény kapcsán indult uniós kötelezettségszegési eljárásban még nem telt le a válaszadási határidő a magyar kormány számára, egyelőre folynak az egyeztetések az igazságügyi és az agrártárca között annak tartalmáról – mondta a miniszter. A magyar álláspont nem változott, a nem családtaggal kötött haszonélvezeti szerződések semmisek – tette hozzá.

Az interjúban arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a földadóról, kijelentette, hogy álláspontja szerint „a magyar jogrend nem ismeri a földadót”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.