Több a foglalkoztatott az unióban

Negyedéves alapon 2014 harmadik negyedévében 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban.

RZ
2014. 12. 12. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eurostat szezonálisan kiigazított adatokra épülő becslései szerint a harmadik negyedévben 226,9 millió foglalkoztatott volt az EU-ban, közülük 148,2 milliónak az eurózónában volt állása.

A dolgozók száma Görögországban nőtt a legjobban, negyedéves szinten 1,7 százalékkal. 1,5 százalékos bővüléssel Litvánia érte el a második legnagyobb növekedést, Portugália volt a harmadik helyen 1,4 százalékos növekedéssel. A legnagyobb, 1,7 százalékos visszaesést Lettországban mérték, Máltán 0,8 százalékkal, Finnországban 0,3 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma.

Magyarországon az idei harmadik negyedévben 0,9 százalékos növekedés volt, gyorsabb, mint a második negyedéves 0,7 százalékos. Éves alapon, azaz 2014 harmadik negyedévét 2013 harmadik negyedévével összehasonlítva 0,9 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az EU-ban, 0,6 százalékkal az eurózónában és 3,7 százalékkal Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.