Több mint negyedével nőtt a hazai járműgyártás termelési értéke

Huszonhat százalékos növekedésről számolt be Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

RZ
2014. 12. 11. 21:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta: a járműágazat termelési értéke az év első kilenc hónapjában ötezer milliárd forintot tett ki.

Szabó László a foglalkoztatás szempontjából fontosnak nevezte, hogy az ágazat több mint 130 ezer embernek biztosít megélhetést. Elmondta, hogy a magyar gazdaság egyik húzóágazata a járműipar, melynek hosszú távú fejlődésének elősegítése fontos kormányzati prioritás.

Ulrich Bastert, a Daimler AG kereskedelmi és marketingigazgatója a Mercedes-Benz Actros vontatóinak átadásán kiemelte, hogy a magyar vállalat számára fontos a gépjárművezetők biztonsága és kényelme, mely egyúttal biztosítja a szállítmányok pontos célba juttatását.

Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a most vásárolt 120 Mercedes-Benz kamionnal járműállományuk elérte a 3400 darabot. Az év elején ezer darab kamion vásárlását tervezték, de a cégcsoport árbevételének két számjegyű növekedése lehetővé tette, hogy további 120 darabot vásároljanak – fűzte hozzá. Az elnök-vezérigazgató beszámolt arról, hogy a Mercedes-Benz adta a legjobb ajánlatot, s remélik, hogy a vásárlás egy hosszú távú együttműködés kezdete.

A Waberer’s International Zrt. Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó társasága, évente 1,2 millió fuvarmegbízást teljesít. A társaságnak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. a Daimler AG leányvállalata, a Mercedes-Benz márka önálló magyarországi képviselete. A cég 2013-ban 1587 darab új Mercedes-Benz személygépkocsi értékesítésében működött közre, közel 30 százalékkal növelte a márka hazai értékesítési mutatóit az előző évhez képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.