Többmilliárdos ostyaüzem épült Rétságon

A cég a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált.

BA
2014. 12. 15. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúvár Csaba, az Urbán és Urbán Kft. kereskedelmi igazgatója a hétfői megnyitón elmondta: a kétmilliárd forintos technológiai beruházáshoz 50 százalékos támogatási intenzitással 995,8 millió forintot nyert a társaság a Gazdasági operatív program pályázatán.

Az üzem vásárlása, a kivitelezés, az épület élelmiszer-ipari üzemmé alakítása, a gépek beüzemelése további 1,5 milliárd forintba került, ehhez a Növekedési hitelprogram keretében kaptak 1 milliárd forintot, a finanszírozás többi részét önerőből és banki hitelből oldották meg – tette hozzá.

Az ostyaüzem a volt TDK-gyár területén működik Rétságon, ahol mártott, mártatlan, díszített ostyákat és nápolyikat készítenek új technológiával.

Az Urbán és Urbán Kft. Budakalászon indult családi vállalkozásként három évtizede, 2008 szeptemberétől Dunakeszin is dolgoznak, a rétsági a cég harmadik telephelye.

Csúvár Csaba közölte: Dunakeszin kekszet és ostyát is gyártanak, de a technológiák különválasztását tervezik úgy, hogy néhány év múlva a dunakeszi üzemben csak kekszet, Rétságon pedig kizárólag ostyát gyártanak, illetve a sajtos tallért gyártó budakeszi üzemet januárban Rétságra költöztetik.

Az Urbán és Urbán Kft. vállalatcsoportja száz embert alkalmaz, Rétságon harminc ember dolgozik. A 6,5 milliárd forintos árbevételt elérő cég 95 százalékban Magyarországon értékesíti termékeit. Negyven saját termékük mellett bérgyártásban is előállítanak kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket. Éves szinten 6000 tonna édességet gyárt a kft., ebből mintegy 450 tonnát tesz ki a töltött ostya – közölte a kereskedelmi igazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.