A nyereség ellenére elbocsát az eBay

A kedvező pénzügyi adatok dacára a vállalat bejelentette, hogy elbocsátja 2400 dolgozóját.

RZ
2015. 01. 22. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég bevétele a negyedik negyedévben 8,6 százalékkal nőtt éves alapon, elérve a 4,92 milliárd dollárt. A nettó nyereség 10,1 százalékos növekedéssel 936 millió dollárra emelkedett.

Az elbocsátások annak az átalakítási tervnek a részei, amelynek keretében az eBay az idén megválik az online fizetési szolgáltatást működtető PayPal egységétől.

Az elbocsátások 2015 első negyedévében 100 millió dollár extra kiadást okoznak a cégnek, de az egész évre nézve 300 millió dolláros megtakarítást jelenthetnek.

Az eBay tájékoztatása szerint nehéz évre készülnek. A PayPal leválasztásának költségei elérhetik a 400 millió dollárt, éves bevételük pedig valószínűleg elmarad a piaci várakozásoktól. A legújabb tervekben felmerült, hogy az online bolti honlapokat fejlesztő és marketingszolgáltatásokat nyújtó eBay Enterprise egységét is eladná a cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.