Agrár-számlacsomaggal is előállnak a takarékok

Stratégiai megállapodást kötött a Takarékbank a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával.

BLM
2015. 01. 30. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás keretében a takarékszövetkezetek testreszabott és olcsóbb finanszírozást kínálnak már hétfőtől agrárügyfeleik számára.

Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója az aláírás alkalmából elmondta: 113 takarékszövetkezet 1525, főként vidéki fiókkal rendelkezik. A szövetkezeti hitelintézetek számára az agrárszektor szereplői természetes ügyfélkört jelentenek, ebben a szegmensben több mint 10 százalékos részesedéssel rendelkeznek, amelyet növelni akarnak a jövőben.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke azt hangsúlyozta: az agrárkamara tagjai számára alapvető, hogy egyszerűen és olcsón juthassanak a tevékenységüket finanszírozó forrásokhoz, mert csak így javíthatják versenyképességüket és teremthetnek új munkahelyeket.

A NAK elnöke hozzátette: a versenyképesség növelése és a munkahelyteremtés a kormányzati időszak kiemelt feladata, aminek sikeres végrehajtásához az agrárkamara tagsága is hozzá kíván járulni. Ehhez pedig összefogásra, együtt gondolkodásra van szükség. Ezért is kötött eddig a NAK – a mostanival együtt – 62 stratégiai megállapodást különböző szakmai szervezettel.

 

A Takarékbank vezérigazgatója elmondta, hogy a takarékszövetkezetek ügyfélkörébe már most is sok ős- és kistermelő, kis, közepes és nagy agrárvállalkozás tartozik, de reményei szerint a jövőben ez tovább bővül. Ezt szeretnék ösztönözni azzal, hogy a megállapodáshoz konkrét számlavezetési és finanszírozási termékeket dolgoztak ki. Így például a gazdálkodók igénybe vehetik majd a takarék agrár-számlacsomagot, illetve a földalapú támogatás előfinanszírozását, vagy a takarék gazdahitelt, gazdakártyát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.