Autólízing: 10 százalékos kompenzáció jöhet

Ez ellensúlyozhatja a svájci frank árfolyamának mostani, jelentős emelkedését.

BLM
2015. 01. 19. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rámutatott: 250 ezer szerződést, 300 milliárd forintos állományt érint a svájci frank árfolyamának emelkedése. Kiemelte: az érintett szerződések értéke átlagosan 1,2 millió forintot tesz ki, körülbelül negyedük 2015 végéig kifut, mintegy 30 százalékuk pedig 2016 végéig zárul le.

A Magyar Lízingszövetség arra kéri a svájci frank drágulása miatt esetlegesen fizetési nehézségekkel szembesülőket, hogy egyeztessenek a lízingcégekkel, amelyek megoldást igyekeznek nyújtani a felmerülő problémákra – tette hozzá. A főtitkár kiemelte: „tagvállalataink több megoldást is nyújtanak ilyen esetekre, különféle fizetési könnyítésekkel, például átütemezéssel, futamidő-hosszabbítással orvosolható az átmeneti fizetési nehézség”.

Lévai Gábor végezetül hangsúlyozta: a lízingcégek felhívják a figyelmet arra, a finanszírozók elemi érdeke az, hogy az ügyfelek teljesíteni tudják fizetési kötelezettségeiket.

Ismert, a nemzetgazdasági miniszter a bankokkal való tárgyalást tanácsolta a nehéz helyzetbe jutott devizaalapú autóhitellel rendelkezőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.