Barcza György lesz az ÁKK új vezetője

Barcza Györgyöt nevezte ki az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2015. február 1-jei hatállyal – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

MNO
2015. 01. 16. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn közölte, hogy elfogadta Töröcskei István lemondását az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatói posztjáról.

Az ÁKK vezérigazgatója azt követően jelentette be lemondási szándékát tavaly december elején, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, amelynek többségi tulajdonosa Töröcskei István, mellette 49 százalékos tulajdonos a magyar állam.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. honlapján található információk szerint Barcza György a társaság igazgatósági tagja, vezető elemzője. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát 1999-ben. Ezt követően dolgozott a Pénzügyminisztériumban, az Államadósság Kezelő Központban, valamint két kereskedelmi banknál mint elemzési igazgató.

Fő területei a makrogazdasági folyamatok menedzsmentje, valamint a tőkepiacok elemzése. Több hazai és nemzetközi szakmai díjat nyert (Institutional Investor, Káldor-díj). A Magyar Közgazdasági Társaság tagja.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2013. augusztusában közölte, hogy megvásárolta a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-t., a lap főszerkesztője Barcza György lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.