Belföldön a főváros, külföldön Róma volt a legkedveltebb úti cél

Hazánkban Siófok és Balatonfüred is népszerűnek bizonyult 2014-ben.

MA
2015. 01. 14. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar fürdővárosok 2014-ben is népszerűek voltak, ám a legtöbben, a belföldi szálláskeresők 16 százaléka a fővárost tűzte ki úti célul. Siófok szálláshelyei között az utazók 12 százaléka válogatott, illetve a balatoni települések közül Balatonfüred volt még népszerű.

A külföldre vágyók közül pedig az olasz, a cseh, valamint az osztrák fővárosba szerettek volna legtöbben utazni.

A Magyarországra látogatók körében is ugyanezek a városok voltak népszerűek: a külföldi szálláskeresők majdnem 90 százaléka a fővárosra volt kíváncsi. A portálra látogató külföldiek negyede osztrák volt 2014-ben, de Olaszországból, Németországból és Lengyelországból is sok érdeklődő akadt.

A szálláshely keresésénél az elsődleges szempont a magyar utazók 12 százalékánál az ár volt, de a kategória ugyancsak sokaknak volt fontos. Az ár után ezt a keresési feltételt alkalmazták leggyakrabban a felhasználók, az összes látogatás 8 százalékánál. Tavaly a legtöbben, az utazók 31 százaléka négycsillagos szálláshelyet keresett, ám az ötcsillagos hotelek is népszerűek voltak, a keresők majdnem negyede ezekre kattintott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.