Dinamikus növekedést vár a raktárcég

A következő öt-tíz évben dinamikus növekedés várható a sajátraktár-piacon Magyarországon.

BA
2015. 01. 23. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ablonczy Márk ügyvezető igazgató elmondta: a hat éve alakult cég 1-135 négyzetméter közötti raktárakat ad bérbe magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. Jelenleg három raktárépülettel rendelkeznek a fővárosban, tavasszal pedig megnyitják negyedik telephelyüket, a Self Store Plazát Békásmegyeren. A mintegy 17 ezer négyzetméteres pláza sajátos kombinációja lesz egy klasszikus bevásárlóközpontnak, illetve egy sajátraktár-épületnek.

„Mára már több mint ezer ügyféllel és 15 ezer négyzetméter sajátraktár-területtel rendelkezünk” – idézi a közlemény a Self Store Budapest ügyvezető igazgatóját, aki úgy vélekedett: „öt éven belül duplázni fogjuk az ügyfél- és raktárszámunkat és az árbevételünket, tíz éven belül mindhárom előbbi mutatót triplázni tudjuk”.

A raktárait 90 százalék fölötti kihasználtsággal működtető cégcsoport bérbeadásból származó bevétele tavaly meghaladta a nettó 200 millió forintot. A cégcsoport sajátraktár-üzletága 2013-ban 50 millió forint adózás előtti eredményt ért el, 2014-ben – Ablonczy Márk várakozása szerint – 60 millió forintot. Eddig 4 milliárd forintot fektettek be az üzletágba. Az igazgató becslése szerint Magyarországon hozzávetőlegesen 50 ezer négyzetméter saját raktárra lehet igény, azaz jól látszik, hogy még jócskán van növekedési potenciál.

A Self Store-nál a minimális bérleti idő két hét, a bérlés hossza nincs maximálva. Az ügyvezető igazgató tapasztalata szerint a 2,  illetve a 7 négyzetméteres raktárhelyiségek a legkeresettebbek. Előbbiek, a raktárépület városon belüli elhelyezkedésétől is függően, mintegy 10 ezer, utóbbiak 20 ezer forint körüli havi áron bérelhetők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.