Európai tendencia: a szomszéd földje mindig zöldebb

Nincs más kontinens, amely több idegen földterületre lenne utalva fogyasztási szükségletei kielégítésében.

BuL
2015. 01. 05. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Der Spiegel című német hírmagazin ismertetése szerint az Európai Unió földlábnyoma évente 640 millió hektárt jelent, tehát másfélszer akkora megművelhető területet, mint a 28 tagállamé együttvéve. Csak az EU húsfogyasztásának ellátására Latin-Amerikában Anglia nagyságú területen termelnek takarmányt.

Minden európai uniós polgár, élükön a németekkel, évente átlagosan 1,3 hektár területet használ, hatszor annyit, mint egy bangladesi lakos.

A felhasznált területek gyakran olyan államokban találhatók, mint például Mongólia, mely saját lakosságát sem tudja alapvető élelmiszerekkel megfelelően ellátni. Hubert Weiger, a BUND elnöke szerint a német kormánynak korlátoznia kell a „földfoglalást”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.