Fiókokat zár be a Sberbank

A Sberbank optimalizálja fiókhálózatát, ezzel indokolta a pénzintézet, hogy a közeljövőben fiókösszevonásokat, ezzel együtt fiókbezárásokat hajt végre.

MNO
2015. 01. 07. 21:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bank szerda esti, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a banki tevékenység megújulásának fontos velejárója az optimalizálás és racionalizálás. Ezért folyamatosan vizsgálják a fiókhálózat elhelyezkedését és a fiókok forgalmát, ennek alapján valósítja meg a bank a szükséges fiókösszevonásokat. A pénzintézet közleménye kitér arra, hogy az optimalizálás fióknyitást is eredményezhet, így például 2014. június 30-án új helyszínen, Budapest belvárosában, a Fehérhajó utcában megnyitották első reprezentatív fiókjukat, az elmúlt év december 8-án pedig az Árkád Bevásárlóközpontban adták át a második reprezentatív fiókot, amelyet a Sberbank irányelvei alapján szintén az innováció és az ergonómia jegyében alakítottak ki.

Közölték: 2015. január 15-ével öt fiókot az alacsony kihasználtság miatt összevonnak. Céljuk, hogy ügyfeleik teljes körű kiszolgálását a jövőben az eddigieknél is magasabb színvonalon végezhessék el, további fiókbezárás nem várható. A bank ezzel párhuzamosan folyamatosan keresi az új, piacképes helyszíneket, ahol fiókot tudnának nyitni. A Penzcentrum.hu szerint a hitelintézet Budapesten négy – a Hegyalja úti, a Rákóczi utcai, a Baross utcai, valamint a Villányi úti – fiókot, és az Esztergomban működő Sberbank-fiókot zárja be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.