Hazánkig érhetnek az Alstom korrupciós ügyei

A brit ügyészség vizsgálja a francia óriás brit leányainak ügyeit.

MNO
2015. 01. 29. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit korrupcióellenes hivatal (SFO) az Alstom két brit leánycégét és négy egykori alkalmazottját gyanúsította meg azzal, hogy kenőpénzekkel nyertek el megrendeléseket Indiában, Lengyelországban, Tunéziában és Litvániában.
A Southwark Crown Court bírója, Nicholas Loraine-Smith azt mondta a tárgyalás előtti meghallgatáson, hogy az SFO kiterjesztheti a vizsgálat harmadik körét Magyarországra is. Hozzátette ugyanakkor, hogy bizonytalan a vizsgálat tárgya, mert még nem fogalmaztak meg vádpontokat.

December második felében az Alstom az ügy lezárása érdekében elismerte vétkességét és elfogadta a megvesztegetés vádjával ellene az Egyesült Államokban indított eljárásban kivetett 772 millió dolláros bírságot.

A bírság a legnagyobb, amit megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

Az ügyészség – csaknem négyéves nyomozás után – tavaly novemberig újból meghosszabbította a 4-es metró szerződéseit vizsgáló nyomozást – írta a Magyar Nemzet. Az előző ciklusokban háromszorosára drágított beruházásnál a jelenlegi városvezetés tízmilliárdokat szerzett vissza, ezért a főpolgármester szerint ízléstelen, hogy elődje ismét „nettó valótlanságokkal” kampányol – számolt be a lap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.