IMF-elismerés a gazdasági eredményekért

Az IMF elismeri a magyar gazdaság eddigi eredményeit, a gazdaság bővülésének erős ütemét, az alacsony államháztartási hiányt és a devizahitelekkel kapcsolatos problémák megoldását – közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel pénteken.

MNO
2015. 01. 30. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NGM közleménye szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja – a minden évben szokásos eljárás keretében – 2015. január 21-30 között Budapesten tárgyalt. Az IMF delegációja az egyeztetések lezárásaként ezúttal is elkészítette záró nyilatkozatát (Concluding statement).

A közleményben kitérnek arra: az egyes gazdasági mutatók pontos értékét, illetve a jövőben szükséges intézkedéseket illetően az IMF értékelése és a kormányzati célok között természetszerűen mutatkoznak különbségek.

A fő célokat tekintve ugyanakkor az IMF is a kormány által korábban kitűzött célokat tartja fontosnak: a foglalkoztatás további bővítését, a fegyelmezett államháztartási gazdálkodás fenntartását, a gazdasági növekedést segítő lépések megtételét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.