Jól jött a csökkenő olajár a MÁV-nak és a BKK-nak

A vasútnál és a fővárosi közlekedésszervező cégnél is több száz millió forintos megtakarítás jelentkezett.

HZS
2015. 01. 29. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 2014. évi üzleti tervben meghatározotthoz képest alacsonyabb átlagár az előzetes tények alapján körülbelül 410 millió forint megtakarítást eredményezett a vasúttársaságnak. Ennek azonban legfeljebb 73 százaléka realizálódik a MÁV-Startnál, mert a teherfuvarozó cégekkel a tényárakat figyelembe véve számolnak el – közölte a cég a Napi Gazdasággal.

Nem jött rosszul az árcsökkenés a BKK-nak sem: a közlekedésszervezői tevékenységben az előző év utolsó negyedében mintegy 300 millió forint költségcsökkenés jelentkezett.

A Századvég számításai szerint a büdzsének viszont 9-10 milliárd forint adókiesést jelenthet az alacsonyabb üzemanyagár – olvasható a lapban.

Az alacsony olajár hatásairól, illetve a várható fejleményekről itt olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.