Lakás: felelős takarékoskodásba kezdett a magyar

Egyre nagyobb összeget tesznek félre a családok lakáscélú megtakarításokra, a bővülés vidéken a legdinamikusabb.

MNO
2015. 01. 23. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap írásából kiderül, hogy az OTP Lakástakarék elemzése szerint 2012 óta csaknem harmadával nőtt a megkötött lakástakarék-szerződések összege, a legnagyobb mértékű, több mint ötvenszázalékos bővülés Északkelet-Magyarországon történt.

Jelenleg átlagban havi több mint 16 ezer forintot tesznek félre lakástakarékra a szerződő ügyfelek, ami 2011-hez képest húsz százalékot meghaladó növekedést mutat. Az országos jövedelmi viszonyok a lakástakarék-szerződések átlagos összegében is visszaköszönnek, Budapesten a legmagasabbak, míg az elmúlt évek lendületes bővülése ellenére továbbra is Kelet-Magyarországon a legalacsonyabbak – olvasható a lapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.