Leminősítette a Gazpromot a Moody’s

Leminősítette a befektetési ajánlású osztályzati sáv aljára a Gazprom orosz gázipari cégcsoportot kedden a Moody’s Investors Service, egyebek mellett az orosz szuverén adósprofil gyengülésével, és ezzel összefüggésben Oroszország hasonló mértékű minapi leminősítésével indokolva a lépést.

MNO
2015. 01. 20. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő kedd este Londonban bejelentette, hogy a Gazprom hosszú távú devizabesorolását az eddigi „Baa2”-ről egy fokozattal „Baa3”-ra, a cég helyi valutában fennálló adósságainak osztályzatát „Baa1”-ről szintén egy fokozattal „Baa2”-re rontotta. A „Baa3” besorolás a Moody’s módszertanában a befektetésre ajánlott osztályzati sáv alsó széle, és ha a cég innen ismét rontja a Gazprom besorolását, azzal az orosz vállalat devizaadósi osztályzata ennél a hitelminősítőnél átkerülne a befektetésre már nem ajánlott – spekulatív – kategóriába. A Moody’s a múlt héten az orosz államkötvény-kötelezettségek hosszú távú besorolását is „Baa3”-ra rontotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.