Megerősítették: ismét szállítunk gázt Ukrajnába

Először szombaton az Ukrantransgaz tájékoztatott erről.

RZ
2015. 01. 12. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar földgázszállító hivatalos honlapján fellelhető információ szerint Magyarország felől mintegy 2,6 millió köbméter földgáz érkezett szombaton Ukrajnába.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. tavaly szeptember 25-én jelentette be, hogy határozatlan időre leállítja a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást Ukrajna felé, mert a rendszerhasználók értesítése szerint megnőtt a beszállítási igény. Ezt megelőzően Magyarország felől – a maximálisan lehetséges 16,8 millió helyett – 3-4 millió köbméter földgáz érkezett naponta Ukrajnába.

Az FGSZ december 29-én azt közölte, hogy a 2015. január 1-től ismét biztosítja az Ukrajna irányába történő földgázszállítást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon. A szállítás felújítását az tette lehetővé, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a továbbiakban nem várható emelt beszállítási igény a beregdaróci hálózati ponton, így a csomópont kapcsolását vissza tudják állítani a 2014. szeptember 25-e előtti állapotnak megfelelően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.