Megint olasz banktól kap hitelt a Gazprom

350 millió eurós hitelszerződést kötöttek az olasz Intesa Sanpaolo Csoporttal.

RZ
2015. 01. 22. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazprom december elején egy másik olasz bankkal, az Unicredittel írt alá 390 millió eurós hitelmegállapodást. Az orosz cég csütörtökön ismertetett közleménye szerint a hitelszerződés az olasz hitelintézetekkel és egész Európával meglévő együttműködése bővítése szempontjából is különösen fontos.

Az orosz állami energetikai cég nem közölt részleteket a kölcsönszerződésekről és azok feltételeiről sem decemberben, sem most. Korábban orosz elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók miatt a Gazprom csak drágán juthat kölcsönhöz külföldön.

Kedden a Moody’s Investors Service leminősítette a befektetési ajánlású osztályzati sáv aljára a Gazprom gázipari cégcsoportot, egyebek mellett az orosz szuverén adósprofil gyengülésével, és ezzel összefüggésben Oroszország hasonló mértékű minapi leminősítésével indokolva a lépést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.